Glemt detaljer?

Historien om Helle's Hagesmække

Historien om Helle's Hagesmække

Jeg startede Helles Hagesmække i 1989 i landsbyen Hornstrup Mølleby lidt nord for Vejle. Med 5 børn under 7 år skulle jeg finde en måde at få arbejde og familieliv til at hænge sammen. Dengang kunne en ny iværksætter få ydelser til opstart af en virksomhed, og med et stort hus på landet og en mand der var lærer på fuldtid i Vejle, var det en stor fordel, at jeg kunne arbejde hjemme.

Inspirationen til hagesmækkene kom fra min yngste søn. Han var et rigtigt savlebarn, og lige meget hvor mange gange jeg skiftede hans gamle hagesmække, blev hans tøj stadig gennemblødt. Derfor begyndte jeg selv at sy hagesmække til ham. Nu opfordrede min veninde mig til at lave virksomhed af det, og det viste sig at blive en stor succes for både min søns tøj og mig. Jeg lavede derefter 800 ekstra hagesmække, og sendte dem ud til forskellige institutioner i Danmark i håndlavede konvolutter. Ti institutioner viste interesse for mine produkter, og siden da er interessen steget år for år.

Virksomheden flyttede på et tidspunkt ud af hjemmet og ind i et par erhvervslokaler inde i Vejle centrum. Jeg savnede dog kombinationen af at have min virksomhed og mit hjem samlet under ét tag. Derfor fandt min mand og jeg i 2005 et hus, hvor begge ting kunne kombineres igen. I dag laver jeg hagesmække i gymnastiksalen på en tidligere skole i Bredal.

Tre af mine mine børn, Henrik, Heidi og Jette. Pigerne er i gang med at prøvekøre mine hagesmække. Henrik nyder bare jordbærrene.

Mit arbejdsrum kunne også bruges til undervisning. Min ældste søn Morten prøver at lære hans søskende Henrik, Heidi og Jette at regne.

Hornstrup Mølleby, ca. 1994

Overlæreren. Regnskabschefen. Ægtefællen. Min mand Preben har hjulpet mig med firmaet fra dag 1.

Hornstrup Mølleby, ca. 1995

TOP